středa 6. května 2015


5 měsíců

Utíká to jako voda. Ela má za sebou prvních pět měsíců života. Je to mazec. Nějak mi ten čas prokluzuje mezi prsty... Eliška má první antibiotika. Naštěstí všechno zvládá v pohodě. Teploty zmizely téměř okamžitě, průdušky jsou po pěti dnech čistý, z nosu nic neteče, ale pořád chrčí. Tak uvidíme. Enie je pro jistotu zase u našich, kdyby to náhodou byla opravdu reakce na psy v bytě. Stejně jako u Toníka, když byl mimino. 

Každopádně už je líp, takže jsme vylezli na terasu. K velké spokojenosti mé a především Toníkově. Slečně je evidentně jedno, kde je, hlavně, že na ní někdo dělá blbiny a nejlíp když se může nosit a pozorovat svět pěkně z výšky.

Pro milovníky čísel na pěti měsících (a týdnu) má naše dáma úctyhodných 7990g a 67cm. Je potřeba znovu probrat šatník a zařadit větší velikost... Našlápnuto na zuby už je, tak snad se prořežou rychle a bez velkých problémů. Ela stále bojkotuje příkrmy, jede si jen to svoje mlíko z flašky a max. si dá pár lžiček zeleniny s masem k obědu. Nejlíp v kupovaný skleničce, domácí jí moc nejede. Kaše jí taky nejede a jablíčko sice ochutnala, ale ze lžičky si prostě nic nedá....





krásné odpoledne na terase

ochotné ruce na nošení

trampolína v akci


vzácná chvilka, neb Ela spí přes den minimálně. a V kočáru už vůbec ne. Co kdyby jí něco uteklo?

stále oblíbená činnost juniora - pečení. Tentokrát čokoládový muffiny. Se šlehačkou jsou nej... podle jednoduchého receptu:

180g polohorubé mouky
180g cukru
120ml mléka
2 vejce
100g rozpuštěného másla
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
5 kžic holandského kakaa
čokoláda

na tvoření nezbývá čas, tak jen v rychlosti uříznutá krabice z Ikey za juniorovy asistence a vyklidila jsem další šuplíky s CD a DVD . 

Mějte krásné jarní dny!

Žádné komentáře:

Okomentovat